Sc Bolsward 2 behaalt promotiepoule - Sc Bolsward

Sponsors

Sc Bolsward 2 behaalt promotiepoule

20 december 2022 21:30


Afgelopen zaterdag moest sc Bolsward nog 3 punten behalen tegen SDS 2 om de 5e plaats veilig te stellen die recht geeft op deelname aan de promotiepoule na de winter.

Helaas werd de wedstrijd thuis vanwege de winterse omstandigheden afgelast. Maar na overleg met SDS kon de wedstrijd in Easterein worden gespeeld, wel onder leiding van onze scheidsrechter Anton Luinenburg.
 
Na de behulpzaamheid van SDS om toch de wedstrijd te spelen, was er in het veld geen enkele intentie om ons punten mee naar huis te laten nemen. SDS speelde vol gas met veel inzet en druk naar voren waar wij moeilijk onderuit konden voetballen. Achterin werd door ons centrale duo van vandaag, Daan en Jelmer met onze keeper Jacco, niets weggegeven. Maar voorin lukte het ons niet om veel kansen te creëren. Dus was de  ruststand 0-0.

Na rust kregen wij wat meer grip op de wedstrijd en werd er weer gecombineerd. Dit leidde tot de eerste kansen. Een penalty gescoord door Willem Jan leverde ons de verdiende voorsprong op, nadat een SDS'er de bal met de hand tegenhield op de doellijn.

 

Daarna leek de weerstand van SDS gebroken en kregen we meer ruimte. Met een uitval wist Willem Gosse de 2-0 te maken. Daarna viel nog de 3-0 door Robin uit een voorzet van onze wingback Wessel. Dit was ook de eindstand. Hiermee had ons 2e elftal voldoende punten om concurrent CVVO voor te blijven.

Zaterdagavond had de B-selectie nog een gezellige afsluiting van de eerste seizoenshelft in de Treffer met een Chinees buffet van de Wok. En met deze 3 punten smaakte dat allemaal vele keren beter. 

Een mooi behaald resultaat voor Sc Bolsward 2, ondanks vele blessures en afwezigheid van spelers van de A- en B-selectie.

Opstelling 2e afgelopen zaterdag: Jacco Tolsma, Denis Hendriks, Daan Wiersma, Jelmer Hoekman, Werner Santé (Wessel Mulder), Jesse Burghgraef (Eli Rosenau), Willem Jan Postma, Alexander Wiersma, Jeen Mulder (Willem Gosse Gaastra), Christiaan Stremler en Robin Hendriks.

IMG_4628.jpg


b9528828-e833-4c6a-a3fe-ea54f5998d64.JPG
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!