SC Bolsward MO17-1 is najaarskampioen - Sc Bolsward

Sponsors

SC Bolsward MO17-1 is najaarskampioen

20 december 2022 11:00


De meiden van SC Bolsward MO17-1 zijn najaarskampioen geworden in de 2e klasse. Op maandagavond 19 december werd in Bolsward de titel behaald na een 3-0 zege op Harlingen MO17-1.

Hiermee werd ook deze laatste wedstrijd voor de winterstop toegevoegd aan de ongeslagen reeks in de tweede competitie-fase. Dat het voor sommige dames het allereerste kampioenschap is, maakt het extra bijzonder.

Vorige week werd de mede-kanshebber voor het kampioenschap, AVC/Tzummarum MO17-1, in een pittige wedstrijd verslagen met 2-0. Daarmee hoefde alleen nog maar van Harlingen gewonnen te worden om kampioen te worden. Bolsward startte fanatiek en speelde voornamelijk op de helft van de tegenstander. In de 12e minuut scoorde goaltjesdief Mariska, na een korte slalom door de defensie.

En in de 17e minuut scoorde Anthe, sprintend op een hoge voorzet, met een dropkick. Na deze vroege 2-0 voorsprong kantelde het beeld. Harlingen kwam twee keer gevaarlijk dichtbij, maar de goed meevoetballende keepster Mari-Ann hield haar goal leeg. Toch scoorde Harlingen even later uit de rebound van een hard schot maar het doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel. De gemoederen liepen daardoor een beetje op.

Tijdens de thee maande coach Ronald Nelemans zijn meiden om compacter te spelen en feller te zijn in duels. De (van Vrouwen-1 geleende!) keeper van Harlingen kreeg het dan ook flink drukker. Na 10 minuten was het weer Mariska die scoorde, nu met een afstandsschot: 3-0! Bolsward bleef aanvallen en was kansrijk, maar het bleef 3-0 en daarmee werd MO17-1 kampioen!

Naast individuele klasse ligt de aanvallende kracht van Bolsward vooral in kansrijke passes op de snelle meiden aan de flanken. Daarnaast kunnen speelsters op diverse posities worden ingezet. Alle speelsters hebben echt stappen gezet dit seizoen; zowel in balvaardigheid als in positiespel. En aantal meiden voetbalt op andere posities dan ze tot nu toe deden. Hoe mooi is het dat zo'n leerzaam seizoen ook nog een kampioenschap oplevert. Hulde aan de meiden én de trainer/coach!
Bolsward-MO17-1-kampioen-najaar-2022.jpeg
SC Bolsward MO17-1 met de kampioensschaal. Achter (vlnr), Margreet (leider), Heert (leider), Nina, Maaike, Anna, Mari-Ann, Myrthe, Meike, Esmee, Emy (invaller), Hajo (leider), Lisa, Senna. Voor: Machteld, Jeske, Rianne, Renske, Mariska, Anthe, Annabel en Ronald (trainer/coach). Helaas ontbreekt Karlijn op de foto.
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!