Bolsward 1 herbstmeister na ruime overwinning - Sc Bolsward

Sponsors

Bolsward 1 herbstmeister na ruime overwinning

11 december 2022 15:00


Door met een ruime overwinning van 1-8 te winnen van de vv Oudehaske is Bolsward 1 de koploper in de derde klasse A, een opmerkelijk resultaat in het eerste jaar na promotie uit de vierde klasse.

Wie echter het team ziet acteren in deze eerste helft van de competitie is niet verbaasd over deze koppositie. Het team onder leiding van Dick Schuurman, met Marco Nieuwenhuis als assistent, is een mix van talent en werklust met een duidelijk doel voor ogen, zo hoog mogelijke klassering.

De focus ligt op prestatie maar ook teamspirit en ontspanning. Kracht van de selectie is dat deze ruim is waardoor er door blessures of afwezigheid nauwelijks verzwakking optreedt. In Oudehaske ontbreken wederom een aantal potentiële basisspelers door blessures (Jesse, Kees, Jelle, Bart, Quinten, Sander) maar aan het spel is het niet te merken.

Vanaf het begin van de wedstrijd is het Bolsward dat de lakens uitdeelt. Maxime kopt in de 5e minuut een voorzet net naast (slaapt hij een nacht niet van) en daarna rijgen de kansen aaneen. Er is maar één ploeg die voetbalt in deze mistige ambiance en dit wordt voor rust uitgedrukt in drie doelpunten, twee van Wilco (waarvan één vrije trap prachtig in het hoekje gelegd) en een kopbal van Tim uit een voorzet van diezelfde Wilco.

De sfeer is ontspannen in de rust en wellicht samen met het warme bakje thee geeft Bolsward dit een wat laconieke start van de tweede helft. Oudehaske profiteert hiervan na enkele minuten door de  1-3 aan te tekenen uit een zeldzame counter. Vervolgens doet Bolsward er weer een schepje bovenop en is er voor Oudehaske geen redden meer aan.

Door doelpunten van Davey (na een mooie steekpass van Wilco die zich hierbij blesseert en uitvalt), Sjoerd (laatste tikje op de doellijn), Romano (geweldige rush door strafschopgebied), Marvin (echte spitsengoal uit een voorzet) en Sander (na mooie pirouette en schot) wordt het 1-8 en dat kan zeker niet geflatteerd genoemd worden.
Een mooi verjaardagscadeau voor de trainer en zeker ook een mooie afsluiting van een eerste helft van de competitie.

Tijd voor een aantal weken winterstop, op 21 januari staat de uitwedstrijd tegen buurman Nijland op het programma.    

Opstelling: Paul de Bruijn; Tom Lindeboom, Maxime Mulder (Jochum van der Werf), Wesley Lohman, Sjoerd Breeuwsma;  Mounir Bou-Asrar, Romano Perridon, Özgür Akkus (Marvin Dijkstra); Tim Oosterbaan, Davey Lohman, Wilco Folkerts (Sander Bootsma)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!