Sponsors

Sc Bolsward verspeelt periodekampioenschap in Sneek

20 november 2022 17:00


In de uitwedstrijd tegen Waterpoort Boys heeft SC Bolsward zichzelf tekort gedaan door met 2-1 aan de broek te krijgen en zo het 1e periodekampioenschap te schenken aan Heerenveense boys.

SC Bolsward heeft de eerste competitienderlaag aan de broek. Dat het een heel andere wedstrijd zou worden dan een week geleden tegen Deinum dat wist het vantevoren. Waterpoort Boys is de laatste jaren een ware angstgegner gebleken waartegen op het scherpst van de snede gestreden moet worden om te kunnen winnen.

Toch was er veel vertrouwen vooraf, de ziekenboeg stroomt langzaam aan leeg en afwezigen (om verschillende redenen) in de afgelopen weken komen terug zodat er weer keuzes gemaakt kunnen worden.

Zoals verwacht zitten de Snekers er meteen vanaf de eerste minuut kort op en dit bemoeilijkt het snelle spel van Bolsward, mede ook veroorzaakt door de weliswaar goede maar ook zachte grasmat. Toch krijgt Bolsward al snel enkele kansen via afstandschoten van Wilco, Romano en Davey maar de schoten missen precisie en overtuiging.

Een lobje van Bart van 25 meter over de ver voor zijn goal staande keeper verdient beter maar gaat over. Ook WPB krijgt kansjes, een kopbal van dichtbij het doel van Paul ketst af op een verdediger en voorkomt een achterstand. Nadat Bart, uit een voorzet van Mounir en Özgür, na goed werk van Davey, het net niet weet te vinden, slaat WPB aan de andere kant hard toe.

Balverlies op de middenlijn leidt een snelle aanval in van WPB in, waarop de organisatie van Bolsward niet goed reageert en waarna de spits van de gastheer de bal achter Paul kan werken, 1-0. Een gevoelige tik net voor rust.

Na de thee pakt Bolsward de wedstrijd weer voortvarend op, WPB wordt helemaal teruggedrongen op eigen helft en komt er nog maar sporadisch uit. Kansen komen er, een vrije trap van Davey wordt van richting veranderd en gaat net naast, een kopbal van Jelle vliegt net over, maar het doel van Waterpoort Boys blijft schoon.

Totdat een prima combinatie tussen Mounir en Tom over rechts de laatste in staat stelt om een afgemeten voorzet te geven op Özgür, die van dichtbij de langverwachte gelijkmaker kan binnenkoppen. Heel aanwezig Bolsward geeft een zucht van verluchting, nu doorpakken! Maar niets is minder waar.

WPB doet er een schepje bij en weet binnen vijf minuten de voorsprong weer te veroveren als een diepe bal slecht wordt ingeschat door de Bolswarder verdediging en de snelle voorwaarts van de gastheer 2-1 kan aantekenen. Bolsward gaat vervolgens vol op de aanval echter de aanvallen worden steeds slordiger en opportunistischer waardoor de Snekers redelijk makkelijk stand kunnen houden.

Kansen op de gelijkmaker zijn er wel, een grote voor Davey die net naast mikt, een andere voor de ingevallen Marvin die zichtbaar schrikt van de kans en de bal tegen de paal schiet. Er zit niet meer in waardoor het eerste verlies in deze competitie een feit is.

Teleurstelling en ongeloof na afloop in de kleedkamer, een onnodig verlies van de wedstrijd en door de 4-0 overwinning van concurrent Heerenveense boys in Deinum ook nog eens het verlies van de koppositie én periodewinst. Geen nood, volgende week staat de uitwedstrijd tegen de Feansters op het programma, het vertrouwen dat de selectie zich zal herpakken is groot.

Opstelling: Paul de Bruin; Tom Lindeboom, Jelle Huitema (Marvin Dijkstra), Wesley Lohman, Sjoerd Breeuwsma (Maxime Mulder); Mounir Bou-Asrar, Romano Perridon, Özgür Akkus (Tim Oosterbaan); Davey Lohman, Bart Gietema, Wilco Folkerts

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!