Sponsors

SC Bolsward JO19-2 wint met ruime cijfers van Sneek Wit Zwart

15 november 2022 10:45


Afgelopen zaterdag was de tweede wedstrijd van JO19-2 onder de nieuwe coach. Sneek Wit Zwart werd overtuigend verslagen.

Zo werd na de eerste ook de tweede wedstrijd onder de nieuwe coach ruim gewonnen. In de eerste wedstrijd was de veldbezetting goed en de tegenstander te zwak om een goede indruk van het team te krijgen. Wel viel me op dat er met een boogje naar elkaar werd gepasst.  Op de training hebben we hier aandacht aan besteed door elkaar hard en laag aan te spelen.

In de wedstrijd tegen Sneek was het al merkbaar. Het spel was snel en zeker in de eerste 20 minuten lag het tempo hoog. Er werd goed druk gezet op Sneek dat geen kans kreeg om eruit te komen. Het leverde al snel twee grote kansen op en de eerste helft werd met een 2-0 voorsprong afgesloten door geconcentreerd te voetballen.
13_103.jpg

In de tweede helft werd er minder afgejaagd en kwam Sneek onder de druk uit, wat resulteerde in een goal van Sneek nadat er eerst nog 3-0 was gemaakt. Het werd even spannend door een tien minuten rode kaart voor een van onze spelers. Onze keeper hield een paar lastige afstandsschoten en zorgde dat de voorsprong behouden werd.

Toen eenmaal de 4-2 viel, was de wedstrijd gelopen en werd het uiteindelijk 6-2. Een mooi resultaat. Toch een paar opmerkingen waar we over na moeten denken om op te trainen. De achterlijn wordt niet veel gehaald en daar kan winst worden behaald omdat onze linksback snelheid heeft. Mooi zou zijn om op zijn Ajax, sorry ik ben Amsterdammer, de linksback in te schakelen in de aanval. Achterin wordt er op lijn verdedigd en dat gaat goed maar tegen een slimme tegenstander is dat kwetsbaar.

De beginopstelling van 4-4-2 werd na de pauze 4-3-3 en eindigde in 4-2-4. Altijd goed als je je als team aanpast aan het wedstrijdverloop. De 4-2-4 ontstond echter door de riante stand en terug meeverdedigen na een aanval leek nu niet meer zo nodig. Al met al een goede en leuke wedstrijd om te zien en begonnen met een goede wedstrijdinstelling. Volgende week tegen Balk dat tweede staat. Die moeten we winnen om aan kop te blijven. 

Peter

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!