Sponsors

SC Bolsward wint topper met alles er op en eraan

6 november 2022 16:00


Afgelopen zaterdag verstevigde SC Bolsward zijn koppositie door met 1-3 te winnen van CVVO. Een wedstrijd waarin Bolsward liet zien dat ze niet alleen kunnen voetballen maar ook kunnen knokken.

Een knotsgekke wedstrijd deze zaterdag tegen de ploeg uit Lemmer die op één punt achterstand op Bolsward gedeeld tweede staat in de competitie, met recht kan deze wedstrijd dan ook al als een topper aangemerkt worden.

Een wedstrijd, gespeeld op gras (de favoriete ondergrond van de gastheer want ze hebben ook kunstgras tot de beschikking), waar van alles gebeurd deze middag.  Bolsward moest wennen aan de wederom nieuwe bezetting van de verdediging. Zowel de backposities (Tom en Maxime) zijn noodgedwongen nieuw ingevuld in verband met blessures en vakanties als ook de centrale verdediger (Özgür).

Nieuw omdat ze vrijwel nooit op deze posities gespeeld hebben maar omdat ze alle drie al een tijdje meedraaien pakken ze dit gedurende de wedstrijd prima op. Dat kon echter niet voorkomen dat de 1-0 van de gastheer na twee minuten al in het netje achter Kees lag, de bal kon te gemakkelijk vanaf hun rechterkant voorgezet worden en belande voor de voeten van de schutter van CVVO die zich niet bedacht. Bolsward pakt het daarna op en bouwt langzaam aan een veldoverwicht.

Een vrije trap van Davey wordt door Bart net over gekopt, die later nogmaals een kans uit een vrije trap net naast schiet. Ook voor CVVO ontstaan kansjes, waarbij hun grote sterke spits telkens de aangever van is. Het zijn stevige duels tussen Jelle en deze spits, beide vechten voor de bal en meestal komt Jelle als winnaar uit de duels wat de angel uit het spel van de Lemsters haalt.

Op het half uur krijgt Bolsward zijn verdiende beloning door de gelijkmaker te maken. Een dribbel van de onvermoeibare Mounir lijkt dood te bloeden maar als de bal plotseling voor de voeten komt van Romano, haalt deze keihard uit en via Mounir en de keeper verdwijnt de bal onderkant lat in de goal. Enkele minuten later had de voorsprong behaald moeten worden als Davey, die vanmiddag een vrije rol heeft vanaf het middenveld, de bal op maat voortrekt op Bart die zijn kopbal op de paal ziet belanden.

CVVO krijgt nog een tweetal kansen net voor rust  maar verdediging en keeper houden het doel schoon, ook aan de andere kant krijgt Bart nog een kans na prima voorbereidend werk van Wilco. Als vervolgens de thee al is ingeschonken is de scheidsrechter, die tot dan toe een gemakkelijke middag heeft met de twee sportieve ploegen, van mening dat dit nog niet gedronken kan worden. Na een overtreding van een Lemster op Özgür aan de zijlijn wordt door hem een slaande beweging waargenomen die verder door niemand wordt gezien.

Als straf geeft hij Mounir hiervoor de rode kaart (lijken ze nou echt zoveel op elkaar?). Het gevolg is dat heel Bolsward in woord en gebaar probeert duidelijk te maken dat het EN geen rode kaart was EN dat zeker Mounier hier niet bij betrokken was.

Na zo’n vijf minuten neemt hij het advies aan om de assistent scheidsrechter (van CVVO) te raadplegen wat die heeft gezien – niets bijzonders is zijn antwoord, een duel om de bal en verder niet. Gelukkig wordt de rode kaart van Mounier ingetrokken en gaan we allemaal met verhoogde hartslag naar de kleedkamer.

In de rust komt ieder weer wat tot bedaren en trainer Dick Schuurman drukt de mannen op het hart om zich te beperken tot het voetbal en niet in de situatie te komen van opmerkingen aan en discussies met de scheidsrechter. En dat is niet een overbodig advies want in de tweede helft is de leidsman gaandeweg de 12e man aan het worden door alle duels in het voordeel van de thuisploeg te beslissen.

De spelers blijven gedisciplineerd waardoor we nog steeds het beste van het spel houden. Dit leidt in de 50e minuut al tot de 1-2 door weer een goede actie van Mounir. De bal wordt voorgetrokken op Robin, die zijn kopbal ziet belanden voor de voeten van Wilco en hij bedenkt zich niet en schiet de bal in de verre hoek. Wilco is vervolgens helemaal los met acties over links maar helaas gaan zijn inzetten net naast of worden van de doellijn gehaald.

Nog steeds is de marge klein en omdat elk duel in het voordeel van de thuisclub wordt uitgelegd krijgt CVVO ettelijke vrije trappen te nemen die gevaarlijk voor de goal worden gebracht. Er wordt echter hard gewerkt en geknokt door de spelers en de gelegenheidsdefensie blijft overeind. Als in een duel tussen de spits van de gastheer en Mounir de laatste bijna onder de zoden wordt gewerkt reageert Mounir te opzichtig en ontvangt daarbij zijn tweede gele kaart.

De situatie wordt, zoals gewoon deze middag in het nadeel van Bolsward uitgelegd en CVVO krijgt de vrije trap, die verder niets oplevert. Als vervolgens Bart een vrije doortocht krijgt naar de goal en ten val wordt gebracht krijgen we de eerste vrije trap mee, die magnifiek wordt verzilverd door Davey, 1-3.

De wedstrijd is gewonnen, er is veel strijd geleverd door een selectie die soms bekend staat als verwende kunstgrasspelers. In deze wedstrijd is maar weer eens bewezen dat er veel meer in zit dan alleen goed voetbal. Bovendien heeft de brede selectie zijn waarde weer bewezen. De koppositie is behouden, volgende week komt Deinum op bezoek in Bolsward.

Opstelling: Kees Witteveen; Tom Lindeboom, Özgür Akkus, Jelle Huitema, Maxime Mulder; Mounir Bou Asrar, Romano Perridon, Davey Lohman; Robin Hendriks (Sander Bootsma), Bart Gietema, Wilco Folkerts (Marvin Dijkstra)

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!