Sponsors

SC Bolsward krijgt niet wat het verdient

30 oktober 2022 15:15


De afdronk van de wedstrijd van afgelopen zaterdag was voor SC Bolsward bitter. Tegen het gedisciplineerde SVM Marknesse kwam het niet verder dan 1-1.

Het is al vaker gezegd, tegen een verdedigende en kwalitatief mindere tegenstander is het van groot belang om vroegtijdig het eerste doelpunt te maken. Laat dat nou net het moeilijkste zijn voor sc Bolsward in het begin van dit seizoen. Zoals gewend start Bolsward vanaf de aftrap met het druk zetten op de verdediging van de ploeg uit de Noordoostpolder. Het middenveld was weer heer en meester met de van een blessure herstelde Romano als draaipunt. Kansen waren er ook maar het is de overtuiging en soms ook de koelheid voor de goal die ontbreekt. De weer zeer actieve Davey komt enkele keren in scoringspositie maar vindt ook regelmatig de prima keeper van de gasten op zijn pad. Bart komt na een half uur prima voor zijn man bij een voorzet van Davey maar prikt de bal op de lat in plaats van er onder. Vanaf de zijkanten komen afwisselend Wilco, Sjoerd of Davey en Quinten op rechts regelmatig door maar de voortzetting is dan te voorspelbaar of niet nauwkeurig genoeg om de verdediging van SVM te verontrusten. Wat rest is een paar handen vol kansjes of mogelijkheden maar de finesse ontbreekt. Eerst maar aan de thee.

Na rust pakt Bolsward het aanvalsspel weer op waar het voor rust mee eindigde. SVM verdedigt nog steeds fanatiek en maakt zich niet meer druk om de opbouw maar roeit de ballen vanuit hun verdediging direct naar de voorwaartsen. In de 50e minuut komt er het moment waar je bang voor bent als het net door ons niet kan worden gevonden, het doelpunt valt aan de andere kant. Een diepe bal op één van de voorwaartsen van SVM, deze controleert de bal -volgens assistent Jetze met behulp van de hand maar de scheidsrechter vindt het niet relevant (??) – legt de bal goed breed op een medespeler die prima afwerkt, 0-1. Bolsward pakt de strijd op en doet er nog een schepje bovenop. Dit leidt tot kansen voor Özgür en Robin maar nog steeds geen treffer. Die komt verdiend wel op het ontbrekende scorebord als Davey een weergaloze actie op de achterlijn besluit met een harde voorzet die binnen wordt gewerkt door Bart, 1-1. Nog een kwartier te gaan, de ban is gebroken maar helaas voor de thuisclub lukt het niet om de verdiende overwinning uit het vuur te slepen. Bart kopt nog een voorzet van Davey hard in maar de keeper tikt de bal over de lat.

Het laatste fluitsignaal heeft geklonken en SVM juicht om het behaalde puntje. De bolswarder toeschouwers zoeken enigszins teleurgesteld de kantine op. Zoveel beter zijn en dan niet het zoet van de overwinning mogen proeven voelt een beetje als onrecht. Het is aan sc Bolsward zelf om hier verandering in te brengen. Mooi is het dan dat er volgende week weer een mogelijkheid is om zaken anders te doen in de uitwedstrijd tegen CVVO, dat met tien punten een puntje achter het nog steeds ongeslagen sc Bolsward staat.

Opstelling: Kees Witteveen; Quinten Hartman (Robin Hendriks), Wesley Lohman, Jelle Huitema, Sjoerd Breeuwsma; Mounir Bou Asrar, Romano Perridon, Özgür Akkus; Wilco Folkerts (Sander Bootsma), Bart Gietema, Davey Lohman

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!