Sponsors

SC Bolsward JO17-1 Strijdend voor promotie naar Divisie

15 juni 2022 9:30


We schrijven zaterdag 11 juni 2022, een qua weer mooie voetbaldag met een eveneens mooie wedstrijd op het programma tegen de mannen van het Lemster CVVO JO17-1. Inzet: de mogelijkheid om te promoveren van Hoofdklasse naar Divisie-niveau.

Een prachtige kans na een sterke voorjaarscompetitie waarbij het kampioenschap met vlag en wimpel werd behaald. Goed, waar gaan we die wedstrijd dan spelen zou je zeggen omdat dit soort  wedstrijden worden gespeeld op neutraal terrein… Meestal dus want deze keer blijkbaar niet?!? Er moest in Lemmer worden aangetreden en dan ook nog op een jubileumdag vanwege hun 75-jarig bestaan. Hmmm, dan sta je volgens mij al een beetje 1-0 achter want een bak publiek met het blauw-witte hart was nu natuurlijk gegarandeerd en zo talrijk dat menig 1e elftal jaloers zou zijn geweest. Met 400 man overdrijf ik zeker niet. Onvoorstelbaar dat dit vanuit een KNVB zo kan worden opgezet, ik snap het niet maar misschien word ik te oud... Natuurlijk was er ook redelijk wat SC Bolsward-aanhang en het moet gezegd: de Harde Kern van  (vooral) de JO19-1 liet zich (positief) duidelijk horen waarvoor hulde.

Goed, over naar de wedstrijd dan maar. Traditiegetrouw start een tegenstander van SCB 17-1 meestal met een grote dosis inzet en strijd omdat men zich er vaak wel van bewust is dat het puur op voetbal lastig winnen is van onze mannen. Eveneens traditiegetrouw hanteert SCB de eerste 15 minuten een soort ‘Handrem’-voetbal waar nadere uitleg niet voor nodig is lijkt mij. Beide uitgangspunten werden inderdaad gebruikt en met name CVVO ging furieus los en won bijna elk duel waar bij SCB de handrem deze keer wat WD40 nodig leek te hebben want uit zichzelf los kwam hij niet helemaal. Tel daarbij op een in mijn optiek wat door de entourage geïntimideerde scheidsrechter en u weet: het loopt niet. En inderdaad, CVVO scoorde middels een goed gevonden steekballijn door de defensie van SCB waarbij de ontvangende spits een halve meter buitenspel stond en waarvoor ook gevlagd werd. De scheidsrechter vond echter dat hij vanuit zijn positie beter dan de assistent kon beoordelen dat de speler op 1 lijn stond en het doelpunt daarom honoreerde. Aparte redenatie als je meer dan 20 meter niet op dezelfde lijn staat dan de spelsituatie en het tot dan pas 2e vlagsignaal al negeert. Goed, de 1-0 stond en bleef zo staan tot de rust met een ongewijzigd spelbeeld.

Na rust een sterk begin van SCB want razendsnel stond de door enige koffiedrinkers gemiste 1-1 op het bord wat toch ook wel zou betekenen dat de WD40 zijn werk had gedaan en dat er wat vrijer gespeeld kon worden, maar u voelt al aankomen dat dit niet het geval was. Een klein dekkingsfoutje op de vaardige linkerpsits van CVVO deed de weg naar de goal vrijkomen en uiteraard werd het buitenkansje benut: 2-1.

SCB gaf niet op en al werkend en strijdend met hier en daar wat leuke combinaties was het de bovenliggende partij in de 2e helft. Alleen bleef het stroef gaan, automatismen liepen minder dan normaliter en hier en daar was ook bij onze spelers vermoeidheid een factor geworden. Toch viel de 2-2 en bleef er hoop dat de winnende nog zou vallen. Op het tandvlees en met steun van de enthousiaste Harde Kern bleef SCB zoeken naar de winnende en zowaar na een uitbraak riching de CVVO keeper werd de bal met moeite gekeerd door de goalie en viel terug richting de 16 meter… Daar stond helaas niemand om hem erin te tikken (ik had al gerefereerd aan de automatismen) en dat was tevens de laatste kans tijdens de reguliere speeltijd.

Beide partijen moesten aantreden voor een heuse verlenging al leek het erop dat niemand daar nog op zat te wachten aangezien zowel SCB als CVVO alles al had gegeven. Er was tijdens die verlenging dan ook weinig kans op nog fatsoenlijk voetbal en het feit van de strafschoppenserie was dan ook daar na de 2x10 minuten extra.

Tja, strafschoppenserie… laten we zeggen dat het bij SC Bolsward niet liep en dat CVVO daar goed gebruik van maakte en daarmee deze promotiewedstrijd met alles erop en eraan had gewonnen. Feest in het Blauw-Witte kamp, grote teleurstelling in het Geel-Zwarte kamp, het hoort er allemaal bij. Deze wedstrijden staan op zich en zijn altijd van meerwaarde voor de ontwikkeling van spelers en zeker deze talentvolle groep!

Gelukkig was de teleurstelling van korte duur want de Party-bus die was ingezet voor de terugreis stond al te deinen nog voordat de motor was gestart en ook hier sleepte de Harde Kern onze jongens er vlot doorheen. Hulde!

JO17team.jpg

SC Bolsward JO17-1: bedankt voor een prachtig seizoen met veelal prima en soms zelf briljant voetbal, gefeliciteerd met het kampioenschap en op naar hopelijk nog vele mooie voetbalseizoenen!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!