Sponsors

BOLSWARD 1 KAMPIOEN – eindelijk de beste in de 4e klasse

5 juni 2022 21:30


Na de vele ‘finales’ dit voorjaar pakt Bolsward 1 de titel in de 4e klas door TOP met 4-2 te verslaan in eigen stadion. Met een vereniging vol potentie op naar een treetje hoger in het nieuwe seizoen!

Nog één keer moest en zou alles uit de kast gehaald worden om de laatste wedstrijd van het seizoen winnend af te sluiten. Na de sof van vorige week hadden spelers en trainer voor zichzelf een duidelijke opdracht gegeven: het talrijke thuispubliek dit seizoen nog één keer vermaken met een overwinning. Twee weken eerder werd het kampioenschap al officieus gevierd, nu moest het officieel gemaakt worden en het moest en het zou met een overwinning. En dat lukte, met name voor de rust speelde Bolsward als vanouds en werd er een 3-0 voorsprong gepakt. Na rust werd gas terug genomen, wellicht om nog wat energie over te houden voor het kampioensfeest.

Direct vanaf het begin pakt Bolsward het initiatief, TOP trekt zich zoals verwacht terug op eigen helft. In het begin is het daarom zoeken naar de openingen maar het is voor iedereen duidelijk dat het nooit lang kan duren voor de score zal worden geopend. Dat dit na een kwartier spelen door een kopbal van Jelle gebeurt uit een corner van Romano verbaast niet, dit is naast het snelle combinatievoetbal al vaker een breekijzer geweest voor het team. Bolsward speelt makkelijk en weet de vrije man goed te vinden, vaak wordt Wilco ingeschakeld die met zijn acties vaak twee man van TOP weet te binden. Na een half uur is Marvin na goed doorzetten dicht bij de 2-0 maar hij mikt net naast de goal. Bart weet enkele minuten later wel het net te vinden door een voorzet van de weer goed op dreef zijnde Jesse binnen te tikken. Vijf minuten later is het al 3-0 doordat Bart een snel uitgevoerde counter via Romano en Wilco rustig in de hoek weet te schuiven.

Na rust wordt het balbezit aan TOP overgelaten. In de kleedkamer van de gasten heeft het gedonderd omdat ze het risico lopen om in de degradatie-nacompetitie te belanden nu concurrent de Walde zomaar een 1-5 voorsprong (!) heeft genomen bij Foarut. TOP gaat dus zowaar aanvallen tegen Bolsward. Maar kansen krijgen ze niet, sterker, Bolsward komt een kwartier voor het einde op 4-0 door Marvin na prima voorbereidend werk van Wilco. De score had toen al groter moeten zijn, onder andere door een grote kans van Tim die het leer op de paal ziet belanden in plaats van in de lege goal. Later krijgt Marvin nog twee grote kansen die hij tot afgrijzen van hemzelf niet kan promoveren tot een doelpunt. In plaats van de score uit te bouwen helpen we in de slotfase TOP aan twee doelpunten door een te zachte terugspeelbal (4-1) en niet kordaat ingrijpen in eigen strafschopgebied (4-2). Heel TOP is door dit doelpunt uitzinnig van vreugde omdat ze hierdoor net het nacompetitie-spook weten ontlopen.

Na afloop is het feest op het veld, het verdiende kampioenschap is overtuigend binnengehaald. Met 57 punten, doelsaldo van 77 voor en 32 tegen, 6 punten voor op de nummer twee, Waterpoortboys, kan dit team trots zijn. Zoals de voorzitter bij de huldiging ook aangeeft, de vruchten van de samenvoeging van twee selectieteams werpt zijn vruchten af! De breedte van de a-selectie zorgt voor een constant representatief elftal waardoor het verschil gemaakt wordt. Ruben krijgt nog een publiekswissel (en een eerder van TOP speciaal hiervoor ontvangen bloemetje) omdat hij afscheid neemt van de vereniging en verkast naar zijn nieuwe woonplaats Berlikum. Zoals bekend neemt ook  Jackie Nijholt afscheid van de club en maakt plaats voor de nieuwe trainer Dick Schuurman. Veel  dank voor je grote inzet en enthousiasme om het team en de club te ontwikkelen en naar een hoger plan te brengen. De rest, we hopen ze alle weer te zien in augustus, op naar seizoen 2022/’23!

Opstelling: Paul de Bruin; Jesse Bons, Ruben Jellesma (Willem Jan Postma), Jelle Huitema, Jochum van der Werf; Romano Perridon, Mounir Bou Asrar (Sjoerd Breeuwsma), Tim Oosterbaan (Özgur Akkus); Bart Gietema (Robin Hendriks), Marvin Dijkstra, Wilco Folkerts
PHOTO-2022-06-05_2.jpg
PHOTO-2022-06-05_3.jpg
PHOTO-2022-06-05_1.jpg
PHOTO-2022-06-05_9.jpg
PHOTO-2022-06-05_5.jpg
PHOTO-2022-06-05_6.jpg
PHOTO-2022-06-05_8.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!