Sponsors

Bolsward loopt Creil-Bant na rust onder de voet

10 oktober 2021 18:15


Vorige week bleek al dat het 1e van sc Bolsward ook karakter herbergde, afgelopen zaterdag bleek tegen Creil-Bant dat ze ook mentale veerkracht bezitten. Na een achterstand van 0-2 werd de wedstrijd met enkele prachtige doelpunten toch nog omgebogen naar een verdiende 4-2 winst.

Maar wat moest het weer ver wegkomen deze zaterdagmiddag. Het publiek stond na 20 minuten raak beteuterd te kijken toen het na twee keer matig verdedigen zomaar 0-2 voor de bezoekers stond. Creil-Bant was in tegenstelling tot onze jongens wel scherp begonnen aan de wedstrijd en konden met name met hun aalvlugge nummer 11 gevaarlijke counters plaatsen. Bolsward had wel het overwicht maar dat was precies zoals Creil-Bant het wilde. Ze stonden goed georganiseerd en Bolsward speelde in een te laag tempo om de gasten te verassen. Te vaak werd de diepte gezocht door een lange bal op Robin maar die lag deze middag aardig aan de ketting bij de rappe verdedigers van de tegenpartij. Daar kwam nog bij dat elke aanval van hen gevaarlijk werd doordat we niet kordaat genoeg ingrepen. Het werd 0-1 na 10 minuten door niet goed wegwerken van onze kant en de opgevangen bal werd met een boogje over Paul in het doel geschoten. Vervolgens enkele minuten later 0-2 door weifelend ingrijpen van middenveld en verdediging. Vijf minuten later had het zomaar 0-3 kunnen staan na een kopbal die rakelings langs de goal van Paul naast ging.

Bolsward kon maar geen gaatjes vinden, Creil-Bant schuwde het duel niet en het duurt tot de 35e minuut dat Bolsward een vrije trap krijgt na een overtreding op Robin aan de rechterkant van het strafschopgebied. Romano weet de bal bij de tweede paal te brengen waar Jelle inmiddels zijn vaste standplaats heeft. De prima keeper van de gasten pakt de bal maar laat deze vervolgens los, wel of niet als gevolg van hinderen door Jelle. Ösgur staat op de goede plek en rost de bal in het doel – doelpunt oordeelt de scheidsrechter. Dan begint eigenlijk de wedstrijd voor Bolsward, een fantastische combinatie tussen Bart (na bezoek aan een wonderdokter weer hersteld van zijn liesblessure), Tim en WillemJan had een goal verdiend maar eindigt in de handen van de keeper, zonde. Rust 1-2.

Na de rust wordt Creil-Bant niet meer gevaarlijk, de organisatie bij Bolsward staat beter en de spelers zijn bewust dat er uit een ander vaatje getapt moet worden. De bal gaat sneller rond en doelpunten kunnen niet uitblijven. Het wordt smullen langs de lijn als Romano de bal inspeelt op Ösgur, doorloopt en de bal terugkrijgt en vervolgens met een streep de keeper kansloos laat 2-2. In de 65e minuut krijgt Tim in een combinatie met Bart de bal, flitst langs een tegenstander die in een poging om hem af te stoppen Tim vol raakt. Gele kaart en omdat hij in de eerste helft ook al geel had ontvangen betekent dit rood. Romano belast zich met de vrije trap en weet deze via een touché van een tegenstander rechtstreeks in het doel te schieten 3-2.

De wedstrijd is gevoelsmatig gespeeld, zeker nadat Ösgur na een prachtige combinatie met veel spelers de 4-2 weet te maken. Enkele minuten later wordt hij onder applaus gewisseld voor Auke Jan.

Wederom winst voor Bolsward, de volle score na drie wedstrijden maar de 1e helft toont aan dat het niet altijd van een leien dakje gaat en de volle concentratie nodig is om de wedstrijden winnend af te sluiten.

Opstelling: Paul de Bruin; Jesse Bons, Ruben Jellesma, Jelle Huitema, Jochum van der Werf; Romano Perridon, Willem Jan Postma, Ösgur Akkus  (Auke Jan Gaastra), Tim Oosterbaan; Robin Hendriks  (Marvin Dijkstra), Bart Gietema

2110_SCB1-CreilBant1_024.jpg

2110_SCB1-CreilBant1_093.jpg

2110_SCB1-CreilBant1_167.jpg

2110_SCB1-CreilBant1_236-2.jpg

2110_SCB1-CreilBant1_126.jpg

2110_SCB1-CreilBant1_215.jpg

Foto's: Johan de Jong


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!