Sponsors

Het zoet van een overwinning

3 oktober 2021 20:00


In de 2e competitiewedstrijd moest sc Bolsward aantreden tegen TOP ’63 in Oppenhuizen. Traditiegetrouw is dit een pittige wedstrijd voor de geel-zwarten, en ook zaterdag was dit geen uitzondering. De 1-4 uitslag doet anders vermoeden want er moest hard geknokt worden voor de overwinning.

TOP staat bij ons bekend om de stugge verdediging en de snelle counters. Vanaf het begin van de wedstrijd heeft Bolsward het overwicht en mag het spel maken, TOP countert. Bolsward heeft ook de spelers om het spel te maken en kansen worden altijd gecreëerd. Na 5 minuten wordt vanuit het middenveld de alerte Robin gevonden en hij rond fraai af. Echter de assistent scheidsrechter heeft buitenspel geconstateerd en de scheidsrechter keurt de treffer af, volgens velen een discutabele beslissing. TOP is gevaarlijk met snelle uitvallen en na ruim 10 minuten wordt niet goed ingegrepen in de Bolsward verdediging en komt TOP op 1-0, een domper voor Bolsward. Langzaam herpakt Bolsward zich en zet TOP vast op eigen helft, het ontbreekt echter telkens aan de eindpass waardoor tot de 44e minuut gewacht moet worden op de gelijkmaker. Een afgemeten pass van Romano wordt prima tegendraads in het doel gekopt door Robin.  Ook hier is het volgens de assistent weer buitenspel maar nu oordeelt de scheidsrechter in het voordeel van Bolsward.

De prima opsteker voor de rust geeft Bolsward moed om op dezelfde weg door te gaan. TOP blijft goed georganiseerd voetballen en het blijft moeilijk om openingen in hun hechte verdediging te vinden. Een spannende 2e helft volgt waarbij het in de 63e minuut 1-2 wordt voor Bolsward, een vrije trap bij de cornervlag wordt door Willem Jan bij de tweede paal neergelegd en daar staat Jelle om prachtig de bal in het doel van TOP te knikken.  Deze opening had Bolsward nodig om meer ruimte te krijgen echter TOP laat zien dat ze erg gevaarlijk kunnen zijn bij spelhervattingen en dus hoge ballen voor de goal. Bolsward overleeft de aanvallen door goed ingrijpen van verdediging en Paul én hulp van de paal. Het angst en beven duurt tot de 75e minuut als Robin wordt weggestuurd op de rechterkant van het veld. Daar laat hij weer zien dat hij onberekenbaar is en een neus heeft voor de goal. De verdediging + keeper rekenen op een voorzet op Marvin echter Robin kan hierdoor de bal ineens in de goal schieten. Ook nu geeft TOP het nog niet op en bij een aansluitingstreffer kunnen de laatste 10 minuten nog hectisch worden. Maar in de 82e minuut wordt een pijlsnelle counter van Tim en Ruben perfect afgerond door Tim, 1-4.

Er moest vandaag niet alleen goed gevoetbald worden maar ook karakter getoond worden door Bolsward en dan is het mooi om te zien dat dit team dat ook in zich heeft. Als beide dan ingevuld zijn is zo’n overwinning extra zoet.    
Opstelling: Paul de Bruin; Jesse Bons, Ruben Jellesma, Jelle Huitema, Jochum van der Werf; Romano Perridon, Willem Jan Postma, Auke Jan Gaastra, Tim Oosterbaan (Willem G. Gaastra); Robin Hendriks  (Ösgur Akkus), Marvin Dijkstra
 
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!