Sponsors

Goede start sc Bolsward tegen sterk De Wâlde

26 september 2021 10:00


Na een uitstekende voorbereiding met o.a. klinkende overwinningen op derde klassers, stond vandaag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander was De Wâlde – met Bolswarder trainer Herre Gaastra - uit Elahuizen. De status van sc Bolsward 1 is veranderd na de Corona-periode. De ploeg van Nijholt lijkt een van de favorieten in de Vierde Klasse A. Dompertje vooraf was de blessure van topscorer Bart Gietema die met een liesblessure aan de kant moest blijven.

Het ‘nieuwe’ sc Bolsward van trainer Jacky Nijholt begon sterk aan de wedstrijd zonder echt grote kansen te creëren. De Wâlde was zeker niet ongevaarlijk, maar Bolsward dicteerde de strijd. In de 26e minuut gaf Willem Jan Postma na een afgeslagen corner de bal nogmaals hoog en scherp voor. Robin Hendriks schampte de bal met z’n hoofd net genoeg: 1-0. Hierna ging de thuisclub goed door en kwam men op 2-0 door een strafschop, nadat de solerende en soms ongrijpbare Tim Oosterbaan (ex Zeerobben en ONS) onderuit werd gehaald. De sterk spelende Willem Jan Postma scoorde simpel: 2-0. Het wachten was op uitbreiding van de score. Marvin Dijkstra leek na een prachtpass van Romano Perridon te scoren, maar z’n knal werd miraculeus gered door de doelman. De geblesseerde Mounir Bou-Asrar werd net voor rust gewisseld voor Willem Gaastra, zoon van de trainer van De Wâlde.

Langzamerhand nam De Wâlde het initiatief in deze op hoog tempo gespeelde wedstrijd. De Harlinger scheidsrechter gaf De Wâlde na een Bolswarder overtreding géén strafschop en daar mocht de thuisclub niet over klagen. Sowieso zou de scheidsrechter deze wedstrijd een hoofdrol opeisen. Niet dat de man nadrukkelijk aanwezig was, maar het leek er soms op dat de scheidsrechter bewust geen strafschoppen wilde geven. De geelhemden claimden minimaal nog drie keer een strafschop en misschien niet geheel onterecht. Ook direct na rust had de bal zomaar op de stip gekund.

In de tweede helft een overheersend De Wâlde. Kleine kansjes nog voor de thuisclub, die veelal onder druk stond. In de 50e minuut glipte de razendsnelle Robin Hendriks langs zijn verdediger, maar zijn voorzet werd onderschept. Een paar minuten later botste Postma met de uitkomende keeper. Postma werd hierop gewisseld door Jelle Huitema, verdediger van beroep. Na deze wissel werd het moeilijk voor de thuisclub. Het voetbal, de opbouw werd minder. Het zat De Wâlde niet mee, of beter gezegd: het zat hen aan alle kanten tegen. In de 75e minuut werd na een corner op de paal gekopt en vervolgens werd wederom de paal geraakt. Even later werd spatte het leer uit op de lat, boven de soeverein keepende Paul de Bruijn. Zo werd het nog angst en beven de laatste twintig minuten. Het goede spel van de eerste helft was weg. Spits Marvin Dijkstra werd nog vervangen door Marc Dijkstra. Er waren nog een paar kleine uitbraken en mogelijkheden voor de thuisclub, maar men mocht zeer tevreden zijn met deze 2-0 overwinning. Het was een wedstrijd met veel beleving van beide kanten.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!