Sponsors

Corona-update

24 september 2021 15:45


Vanaf zaterdag 25 september worden de coronarichtlijnen verder versoepeld. 1,5 meter afstand houden is dan niet meer verplicht, maar een dringend advies. Daarvoor in de plaats komt – in sommige gevallen – controle van het coronatoegangsbewijs in de horeca en dus ook (een deel van) de kantine. Om dit proces zo goed mogelijk – en werkbaar – in te richten, hebben we besloten de kantine op te delen twee delen: een afhaaldeel en een horecadeel.

Géén coronatoegangsbewijs: afhaaldeel kantine, terras en de rest van het buitenterrein

In het afhaaldeel van de kantine mag eten en drinken worden afgehaald, maar niet genuttigd. Eten en drinken nuttigen mag in het horecadeel van de kantine óf buiten op het terras. Voor het afhaaldeel in de kantine en op het terras is geen coronatoegangsbewijs nodig. Hetzelfde geldt voor de rest van het buitenterrein: om ons sportpark op te komen is geen toegangsbewijs nodig. 

Wél coronatoegangsbewijs: horecadeel kantine

In het horecadeel in de kantine is wel een coronatoegangsbewijs nodig. Wil je gebruik maken van dit horecadeel, dan krijg je na het scannen van je bewijs een polsbandje of een stempel. Zo zien onze kantinemedewerkers in één oogopslag of de mensen die in het horecadeel plaats hebben genomen, gecontroleerd zijn. 

De nieuwe richtlijnen gaan in per zaterdag 25 september. Net als bij alle voorgaande maatregelen waar we ons aan moesten houden, geldt: de regels worden ons opgelegd en we hebben ons eraan te houden. Of we dat nu leuk vinden of niet. We rekenen dan ook weer op ieders medewerking! Om de check voor het horecadeel uit te kunnen voeren, zijn we nog op zoek naar vrijwilligers. Interesse? Meld je dan even bij onze kantinebeheerder of via facilitair@scbolsward.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!