Sponsors

Zonder scheidsrechters geen voetbal!

22 september 2021 20:15


De week van de scheidsrechter

Van 25 september tot en met 3 oktober is het weer de landelijke week van de scheidsrechter. Dit is een jaarlijks terugkerende actie vanuit de KNVB, als blijk van waardering voor de inzet van alle scheidsrechters bij hun club.

Ook SC Bolsward ondersteunt deze actie en beseft zich dat er zonder scheidsrechter geen voetbal mogelijk is. Vanuit de vereniging willen we de vaste scheidsrechters uit onze pool op bijzonder wijze in het zonnetje zetten, zij hebben daar inmiddels een uitnodiging voor ontvangen.

Elke zaterdag zijn er op ons sportpark vele vrijwilligers die zich inzetten. De scheidsrechters uit de pool, maar ook spelers en ouders die een enkele keer inspringen als scheidsrechters, zij verdienen deze week een hartelijk applaus. Op 25 en 2 oktober zullen de teams bij alle wedstrijden een kort moment stilstaan, en ook ontvangen de scheidsrechters van deze dag een blijk van waardering.


Een tekort aan scheidsrechters, het roer moet om….

 

Bij de KNVB en ook binnen onze eigen pool van vaste scheidsrechters, loopt het aantal vrijwilligers de afgelopen tijd sterk terug. Elke week is het weer een opgave om voor elke thuiswedstrijd een scheidsrechter toe te kennen. De scheidsrechterscommissie en het bestuur hebben samen besloten dat het anders moet…. Vanaf 2 oktober gaan we als leden samen de schouders eronder zetten.

 

Van alle spelers, vanaf O17 t/m Senioren, wordt verwacht dat ze zich maximaal 2x per jaar in gaan zetten als scheidsrechter. Via de leiders wordt komende week een beschikbaarheidsformulier ingevuld, waarin wordt vastgelegd wie wanneer een wedstrijdje gaat fluiten. Hiermee weet iedereen vroegtijdig wanneer er inzet wordt gevraagd. Uiteraard laten we iedereen wel passende wedstrijden fluiten. Het blijft de bedoeling dat de jongste jeugd van O8 tot O11 door ouders wordt gefloten, waarbij we gaan kijken of na de winterstop JO15 ook een rol kan gaan spelen bij JO11.

 

We hopen hiermee samen het probleem van verder afnemende beschikbaarheid van scheidsrechters op te kunnen lossen.

 

Samen zetten we de schouders eronder, samen maken we voetbal mogelijk.

 

128_knvb-fluitje-fox40-classic.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!