Sponsors

Ook Mulier kan sc Bolsward niet stoppen

19 september 2021 14:45


Afgelopen zaterdag, in de eerste wedstrijd op het nieuwe kunstgras, heeft sc Bolsward gedaan wat het moest doen: winnen van sv Mulier uit Witmarsum, en wel met 5-0. Omdat Sneek WitZwart won tegen Beetgum (slechts 2-0) zijn zij door in het bekertoernooi en eindigt het voor ons.

Sc Bolsward begon energiek aan de wedstrijd. Doel was om snel op voorsprong te komen om zodoende de tegenstand snel te breken en een grote score te behalen. Mulier  komt in de competitie uit in de 5e klasse (een klasse lager dus) en het plan was om dit duidelijk in de score te laten uitkomen. De tactiek was iets aangepast door met een 3-4-3 opstelling nog meer druk te geven op de tegenstander. Met Robin en Marc op de vleugels en Bart in de spits zou dit garant moeten staan voor vele kansen/goals. De snelle goal was er, in de 10e minuut komt Jochum van der Werf op links goed door en zijn voorzet bij de eerste paal wordt prachtig ingekopt door Bart.

Daarna blijkt het moeilijk om de voorsprong uit te bouwen. Mulier wordt achteruitgedrukt maar heeft de organisatie goed staan. Bovendien moeten halverwege de eerste helft zowel Bart als Mounier met een liesblessure gewisseld worden. Door de wisselingen wordt weer omgeschakeld naar het 4-4-2 systeem en sc Bolsward moet zoeken naar de goede voortzetting. Vlak voor rust wordt Robin weggestuurd en met zijn kenmerkende snelheid en doorzettingsvermogen weet de verdediging geen raad, 2-0.

Na de rust pakt Bolsward het snel weer op, na een overtreding op de rand strafschopgebied krijgt Bolsward een vrije trap te nemen. Willem Jan schiet eerst in de muur maar krijgt de bal in de rebound weer voor de voeten en rond laag en hard af. Bolsward blijft veel sterker maar het is druk voor de goal van Mulier. Toch weet Robin op een gegeven moment de bal voor te punteren waarna Marc de bal eenvoudig in het doel van Mulier werkt. Bolsward blijft drukken en wanneer Marc wordt gevloerd in het strafschopgebied mag Ösgur vanaf elf meter de 5-0 maken.

 

Het doel vooraf was hoger gesteld maar Mulier was verdedigend goed georganiseerd, aanvallend waren ze echter onmachtig. Het kunstgras heeft zijn vuurdoop gehad, de spelers ervaren de mat als stroef en dat moet wennen, een natte grasmat zal dit verbeteren. Aanstaande zaterdag eindelijk het begin van de competitie tegen De Walde met Bolswarder Herre Gaastra als trainer. Het belooft, met acties van ‘de 12e man’ een happening te worden.

Opstelling: 

Paul de Bruin; Jesse Bons, Ruben Jellesma, Jochum van der Werf (Romano Perridon); Willem Jan Postma, Mounier Bouasrar (Sjoerd Breeuwsma), Tim Oosterbaan, Ösgur Akkus; Robin Hendriks, Bart Gietema (Jelle Huitema), Marc Dijkstra
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!