Sponsors

In memoriam Bennie Smids

7 juli 2021 21:45


Bennie Smids, trainer en leider van de JO-19-2. Vader van Calvin, Ramôn, Elounda en echtgenoot van Conny is op 52-jarige leeftijd overleden.

Bennie heeft de laatste jaren een aantal seizoenen bij het 6e gespeeld en was in de functies van trainer en coach al meer dan 10 jaar betrokken bij de jeugd. Net voor Corona uitbrak stopte Bennie met voetballen. Hij was immers jeugdleider en zijn ploeg moest ook s’ middags voetballen. Dan zelf maar stoppen, zoals Bennie aangaf.

Als de scheidsrechter niet kon, dan pakte Bennie zelf de fluit om de wedstrijd te leiden.

Bennie was een strenge maar rechtvaardige leider/trainer. Zijn jongens liepen altijd met hem weg.

Toen Bennie 50 werd, kreeg hij een Feyenoord shirt met zijn leeftijd als rugnummer van zijn team. Dat vond hij als echte Feyenoord fan prachtig.

thumbnail_image_72192707.jpg

Verder was Bennie zelf erg sportief. Zo ging hij elke zondagmorgen op zijn step een rondje trainen. Weer of geen weer, dat maakte hem niets uit. De planning was om samen met zijn jongens de elfstedentocht te steppen. Helaas gooide Corona roet in het eten.

Wij hebben als Sc Bolsward geregeld, in overleg met zijn vrouw Conny en kinderen, dat voor Bennie nog een wens uit zou kunnen komen. Dit hebben we gedaan in samenwerking met het VriendenFonds van de Vriendenloterij.

Zijn grote wens was om in een porsche 911 te racen op het circuit van Zandvoort en daarnaast twee nachtjes aan het strand te verblijven. Dit zou in het weekend van 23 oktober plaats vinden. Precies op zijn verjaardag. Het 6e elftal deed daar financieel ook een duit voor in het zakje om samen met zijn gezin dan ook nog ergens lekker een hapje of drankje te kunnen doen.

Helaas heeft hij zijn grote wens niet in vervulling zien gaan. De gezondheid van Bennie ging erg snel achteruit. Op woensdag 7 juli is hij overleden op 52 jarige leeftijd. Wij wensen Conny, Elounda, Calvin en Ramôn heel veel sterkte toe.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!